I fönstret på Textilkoll

MÅNADENS KONSTNÄR PÅ TEXTILKOLL

 

Josabet Werkmäster

 

I fönstret visas verket Historien, glömskan och framtiden. Det är tryckt i vår textilverkstad. Materialet är sammet. Färgen är reaktivfärg, en typ av pigment som behöver tidskrävande processer innan man når det slutgiltiga resultatet.

Texten i bilden är tryckt med en etsteknik där man använder specifika kemikalier som bleker ursprungsfärgen.

 

”Motivet jag har använt är en bild med min mamma och min dotter.
Texten frihet jämlikhet systerskap är titeln på en bok min mamma skrev 1971.”

Fönsterutställning på galleri Textilkoll i Malmö. Stor bild tryckt på sammet

 

16 september 2017 – 28 januari 2018 visas utställningen Everyday matter – the value of textile art på Textilmuseet i Borås. Där deltar Josabet Werkmäster och visar detta verk i sin helhet. Textilmuseet i Borås – Everyday Matter

Josabet Werkmäster är konstnär och utbildad på Konstfack. Hon har under många år varit en av drivkrafterna i verksamheten på KKV-Textiltryck och var ordförande 1999 – 2009. Nu sitter hon i styrelsen för det nordiska nätverket Nordic Textile Art.
Josabet Werkmäster undervisar inom textil konst och formgivning på Östra Grevie folkhögskola och har genom det kontakt med den nya generationens textilkonstnärer. Josabet Werkmäster

 

Galleri Textilkoll är Textiltryck Malmös forum för utåtriktad verksamhet samt en plattform för textila möten. I vårt fönster visas varje månad nya verk av våra anslutna konstnärer.