Formgalleriet c/o Landskrona konsthall

Så här skriver Landskrona konsthall på sin hemsida:

”Formgalleriet c/o Landskrona konsthall skapar i sommar en arena för gränsöverskridande produktformgivning. Ett trettiotal formgivare med anknytning till Skåne tar ut svängarna och utforskar gränslandet mellan design, konst och hantverk och visar upp ohämmade idéer, prototyper och pågående arbeten. Lokal och hållbar produktion lyfts fram och olika material samt arbetsmetoder presenteras.

Utställningen blir en tankeväckande mötesplats för allmänheten och öppnar upp för diskussioner kring design och produktion, konst och hantverk, form och funktion.

Landskrona konsthall, Skånes kanske snyggaste konsthall, byggdes till stadens 550-års jubileum 1963 och syftet var att skapa en arena för industridesign.

Formgalleriet c/o Landskrona konsthall
 visar också att regionen är en värdefull och intressant kreativ destination inom området design och hantverk.

Formgalleriet är ett utställningskoncept och ett pågående projekt initierat 2013 av Elleroch som är Jens Klaive och Linda Soondra. Syftet med Formgalleriet är att skapa arenor för talangfulla formgivare med anknytning till Skåneregionen. Initiativtagarna erbjuder en plattform för produktdesign som ännu inte nått en större publik där formgivarna får presentera spännande form. Utställningarna skapar mötesplatser för samtal och diskussioner kringämnet form och sker på olika platser och i olika omfattning.

Utställningen visas 18 juni–7 augusti 2016.

Formgalleriet c/o Landskrona konsthall är ett samarbete mellan Elleroch, Landskrona konsthall och Landskrona konstförening med stöd från Region Skåne och Malmö Industriförening.”