Baskurs i textiltryck 22-24 september

Vi vänder oss till dig som har baskunskaper inom bild och form och som vill skapa möjligheter att arbeta med ett konstnärligt uttryck genom textiltryckets olika möjligheter. Kursen är öppen för lärare, konstnärer, formgivare och hantverkare som vill
lära sig grunderna i textiltryck. Efter genomgången kurs har du grundläggande kunskaper för att utveckla dina färdigheter i textiltryck. Har du tryckt en del tidigare, finns det möjlighet att repetera dina kunskaper och komma igång igen. Du får insikt i hur du kan arbeta med dina mönsteridéer och hur du framställer tryckschabloner för fortsatt eget arbete. Kursen är inriktad på materiallära, tryckteknik, och schablontillverkning. Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med tryck. Ex. skära schabloner i folie, tillverka fotoschabloner, vilka material som lämpar sig för tryck, färg och materialkunskap, tryckförberedelser på tryckbordet och provtryck.
Tid: Fredag kväll – lördag och söndag den 22, 23 och 24/9- 2017.

Plats: KKV-Textiltrycks Malmö, Korsgatan 6. Kostnad: 2995:-

Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har
mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.

Kurstart: Fredagen 22/9 kl. 17.00 – 20.00.
KKV-Textiltryck Malmö. Vi börjar med att titta på verkstadens funktioner och utrustning. Vi går igenom olika sätt att arbeta med original och förbereder helgens kommande arbete.

Lördag 23/9 kl. 10.00 – 17.00. och söndag 24/9 kl. 10.00 – 16.30.
Vi arbetar med att tillverka schabloner, belysa fotoschabloner, förbereda för tryck, blanda färg och gå igenom olika tygers egenskaper. Vi tittar på textiltryckfärger, trycktekniker m.m. och gör provtryck av egna motiv. Individuell handledning och genomgångar i grupp.

I kursen ingår bla skärfolie, fotoemulsion, färg och 1 meter tyg för provtryck. Visst material finns att köpa på plats, men tag gärna med dig eget tyg (bomull eller linne),
som ska vara tvättat och struket så att all appretur är borta ur tyget. Detta för att undvika blödande färger. Tag också med egna pennor, (tuschpenna ska vara “Permanent” dvs vattenfast, gärna både fin, medium och bred ) linjal, sax och oömma skyddskläder, ex rock eller förkläde och bra skor.

Anmälan görs via vår hemsida under fliken kurser: Eller direkt på http://textiltryckmalmo.tictail.com

Vi vill ha din anmälan senast den 6 sept. För att kunna dra igång kursen måste vi vara minst 8 deltagare. OBS! Om du avanmäler avhopp efter den 15 sept kan vi tyvärr inte återbetala kursavgiften. KKV-Textiltryck. För att kunna dra igång kursen måste vi vara minst 8 deltagare. Skulle kursen inte bli fulltecknad meddelar vi Dig och du får då tillbaka kursavgiften.

Kontaktpersoner:
Margareta Heijkenskjöld Holmgren 0703-50 94 99
margaretaholmgrenstudio@gmail.com

Dyveke Zadig 0709-40 61 75
mail@zadigart.se

Välkommen!