TRYCKTA METER

Textiltryck Malmö bjuder in 12 medlemmar att skapa en textil installation, ett landskap av handtryckt metervara. Installationen kommer att belysa hantverkets unika uttryck och möjligheter samtidigt som det ifrågasätter samtidens inställning till textil som en snabb och billig produkt med kort livslängd.

Det är lätt att luras av billiga priser på textil metervara från inredningsvaruhusen och det är inte alltid lätt att som konsument förstå skillnaden mellan närproducerat, långsiktigt hållbart hantverk och massproducerad textil med enorm miljöpåverkan.

För att uppnå ett hållbart samhälle behöver vi förändra våra konsumtionsmönster. Konsumenterna behöver lära sig att värdera och välja långsam design framför snabbt skiftande trender. Installationen Tryckta meter blir ett ställningstagande för genuint hantverk som uppmuntrar till väl övervägda val av produkter som ska hålla länge och mot massproduktion där tyger produceras under dåliga förhållanden och med enorm miljöpåverkan.

Vi vill helt enkelt uppmuntra till en hållbar inställning till textil!

Välkommen till vår utställning Tryckta meter under Southern Sweden Design Days, den 27-30 maj. Ett nytt internationellt design event.

Öppet: klockan 12-18

Plats: Korsgatan 6