TRYCKTA METER- Digital utställning

Tack till alla er som besökte oss under Southern Sweden Design Days den 27-30 maj. Tack för all den fina respons vi fick!

Ni som missade utställningen har här en chans att se en digital version av utställningen samt processerna bakom de tryckta metrarna.

Fotograf : Joen Bergenrud och klippare: Gustav Olsson. Medverkande i filmen är Josabet Werkmäster, Margareta Heijkenskjöld Holmgren, Marie Wetterstrand och Matilda Ekström.

Vår utställning Tryckta meter var ett ställningstagande för genuint hantverk som uppmuntrar till väl övervägda val av produkter som ska hålla länge och mot massproduktion där tyger produceras under dåliga förhållanden och med enorm miljöpåverkan.

Textiltryck Malmö bjöd in 12 medlemmar att skapa en textil installation, ett landskap av handtryckt metervara. Installationen kommer att belysa hantverkets unika uttryck och möjligheter samtidigt som det ifrågasätter samtidens inställning till textil som en snabb och billig produkt med kort livslängd.

Det är lätt att luras av billiga priser på textil metervara från inredningsvaruhusen och det är inte alltid lätt att som konsument förstå skillnaden mellan närproducerat, långsiktigt hållbart hantverk och massproducerad textil med enorm miljöpåverkan.

För att uppnå ett hållbart samhälle behöver vi förändra våra konsumtionsmönster. Konsumenterna behöver lära sig att värdera och välja långsam design framför snabbt skiftande trender.

Vi vill helt enkelt uppmuntra till en hållbar inställning till textil!