Nytt tillfälle för baskurs i textiltryck

Då vi fått fullt i oktobers kurs erbjuder vi ytterligare en grundkurs i höst!
Tid: Fredag kväll samt lördag och söndag den 20, 21 och 22/11 – 2020.
Plats: KKV-Textiltrycks Malmö, Korsgatan 6.
Kursen är öppen för Dig som vill lära dig grunderna i textiltryck.
Vi vänder oss till dig som har baskunskaper inom bild och form och som vill skapa möjligheter att arbeta med ett konstnärligt uttryck genom textiltryckets olika möjligheter. Arbetar du som pedagog med barn, eller inom vården är kursen dessutom en positiv kompetensutveckling.

Har du tryckt en del tidigare, finns här möjlighet att repetera dina kunskaper och komma igång igen. Du får insikt i hur du kan arbeta med dina mönsteridéer och hur du bäst förbereder dina mönster för tryck. Vi framställer tryckschabloner för eget arbete under helgen. Kursen är inriktad på materiallära, tryckteknik, och schablonframställning.
Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med tryck. Vi lär oss att skära schabloner i folie, tillverka fotoschabloner, vilka material som lämpar sig för tryck, färg och materialkunskap, tryckförberedelser på tryckbordet och vikten av provtryck. Efter genomgången kurs har du grundläggande kunskaper för att utveckla dina färdigheter i textiltryck och arbeta med tryck i mindre skala.

Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har
mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.

Kurstart: Fredagen 20/11 kl. 17.00 – 20.00.
KKV-Textiltryck Malmö. Vi börjar med att titta på verkstadens funktioner och utrustning. Vi går igenom olika sätt att arbeta med original och förbereder helgens kommande arbete.

lördag 21/11 kl. 10.00 – 17.00. och söndag 22/11 kl. 10.00 – 16.00.
Vi arbetar med att tillverka schabloner, belysa fotoschabloner, förbereda för tryck, blanda färg och gå igenom olika tygers egenskaper. Vi tittar på textiltryckfärger, trycktekniker m.m. och gör provtryck av egna motiv. Individuell handledning och genomgångar i grupp.
I kursen ingår bl. a skärfolie, fotoemulsion, färg och 1 meter tyg för provtryck. Visst material finns att köpa på plats, men tag gärna med dig eget tyg (bomull eller linne).
Tyget ska vara tvättat och struket så att all appretur är borta ur tyget. Detta för att undvika blödande färger. Tag också med egna pennor, (tuschpennan ska vara “permanent” dvs vattenfast, gärna både fin, medium och bred, maskeringstejp och oömma skyddskläder, ex rock eller förkläde. Bra och oömma skor är också bra att ta med.
Vi vill ha din anmälan senast den 9 november. För att kunna dra igång kursen måste vi vara minst 8 deltagare. OBS! Om du av någon anledning inte kan delta och avanmäler dig efter den 16 november kan vi tyvärr inte återbetala kursavgiften.
OBS! Skulle kursen inte bli fulltecknad meddelar vi Dig och du får då tillbaka kursavgiften.
Kontaktpersoner:
Margareta Heijkenskjöld Holmgren 0703-50 94 99 margaretaholmgrenstudio@gmail.com

Dyveke Zadig 0709-40 61 75 mail@zadigart.se

OBS! Självklart följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer i förberedelser och genomförande av kursen.

Varmt välkommen!