Kurs:Mönstra med blocktryck på textil!


Nu erbjuder vi två härliga och roliga dagar med mönster och färg.
Välkommen att anmäla dig till vår kurs -”Mönstra med blocktryck på textil.” (länk Big Cartell)

Inga förkunskaper krävs, endast intresse och tålamod. Blocktryck är ett kontemplativt hantverk och ger dig möjlighet att skapa med nyfikenhet, glädje och utan stress.
Ta med din bästis, mamma eller partner och upplev glädjen i att skapa unika mönster och tyger. Du kommer att lära dig att skapa egna mönster på tyg genom att trycka med block och stämplar. Vi jobbar med övertryck i olika färgnyanser på anpassade mindre bitar av tyg, och fascineras av resultatet. Enkelt och roligt! Kanske kan det bli ett vackert kuddfodral?

Vi kommer att prova variationer och upprepningar med hjälp av dina egenhändigt framställda block. Sida vid sida, byta färg, vända, förskjuta blocken och uppleva magin i att skapa unika mönstervariationer. Kursen är öppen för alla som är nyfikna på att utveckla sitt formsinne och vill lära sig ett hantverk med oändliga möjligheter.

Denna kurs är inriktad på att du lär dig göra dina egna tryckblock, genom att rita och skära ut en form och sedan anpassa den till ett rapporterat mönster med variationer.
Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med blocktryck på egen hand.

Tid: Lördag och söndag den 26 och 27/8 – 2023.
Plats: Textiltryck Malmö, Korsgatan 6.

Anmälan: https://textiltryckmalmo.bigcartel.com/

Kostnad: 2995:-

Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har
mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.