Ny grundkurs i textiltryck

bild-nov-800Kursen är öppen för konstnärer, formgivare och hantverkare som vill lära sig textiltryck.Vi vänder oss till dig som har baskunskaper inom bild och form och som vill skapa möjligheter att arbeta med ett konstnärligt uttryck genom textiltryckets olika möjligheter. Efter genomgången kurs har du grundkunskaper i textiltryck. Har du tryckt en del tidigare, finns det möjlighet att utveckla dina kunskaper. Du får insikt i hur du kan arbeta med dina mönsteridéer och hur du framställer tryckschabloner för fortsatt eget arbete. Kursen är inriktad på materiallära, tryckteknik, och schablontillverkning. Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med tryck. Ex. skära schabloner
i folie, tillverka fotoschabloner, vilka material som lämpar sig för tryck, färg och materialkunskap, tryckförberedelser på tryckbordet och provtryck.

Tid: Fredag kväll – lördag och söndag den 25, 26 och 27/11 – 2016. Plats: KKV-Textiltrycks Malmö, Korsgatan 6. Kostnad: 2950:-Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.

Kurstart: Fredagen 25/11 kl. 17.00 – 20.00.
KKV-Textiltryck Malmö. Vi börjar med att titta på verkstadens funktioner och utrustning. Vi går igenom olika sätt att arbeta med original och förbereder
helgens kommande arbete.

Lördag 26/11 kl. 10.00 – 17.00. och söndag 27/11 kl. 10.00 – 16.30.
Vi arbetar med att tillverka schabloner, belysa fotoschabloner, förbereda för tryck, blanda färg och gå igenom olika tygers egenskaper. Vi tittar på textiltryckfärger, trycktekniker m.m. och gör provtryck av egna motiv. Individuell handledning och genomgångar i grupp.

Anmälan görs till : info@textiltryckmalmo.se
Skriv Grundkurs ämnesfältet. OBS! Det är viktigt att du skriver namn, adress och tel nr i mailet, så att vi kan nå dig. Vi vill ha din skriftliga anmälan senast den 4 nov 2016. För att kunna dra igång kursen måste vi vara minst 8 deltagare. Efter att du fått bekräftelse av plats på kursen skickas en faktura på kursavgiften.OBS! Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara inbetald innan kursstart, vilket också garanterar dig plats på kursen.

Kontaktpersoner: Margareta Heijkenskjöld Holmgren margaretaholmgrenstudio@gmail.com Dyveke Zadig mail@zadigaret.se
OBS! Vid ev. avanmälan senare än två veckor innan kursstart återfås endast hälften av beloppet.
Vid avhopp sista veckan innan kursstart tillfaller kursavgiften KKV-Textiltryck.