imorgon sol med risk för skurar

Man märker ett ökande intresse för textil konst, en konstform som trampar upp sina egna stigar inom samtidskonsten. Dagens textila konst är en spännande blandning av materialstrukturer, flerdimensionerade verk, klassisk textil konst och skickligt konsthantverk.

 

På utställningen imorgon sol med risk för skurar visar avgångseleverna från textilutbildningen på Östra Grevie variationsrik konst och konsthantverk – textilens bredd och interaktion med andra material. Personliga inblickar och historiska återblickar. Om rummet, kroppen, tiden.

 

Fem elever med fem olika uttryck: Hanna Argerus, Anne-Lise Castberg Maigaard,

Ia Centerhall, Gunnel Sthen och Anna Tuhus.

 

Vernissage torsdagen den 15 maj klockan 18 – 20.30

Öppettider:    lördag 17 maj kl 12 – 16 och söndag 18 maj kl 12 – 16

 

Östra Grevie folkhögskola fyller i år 100 år, en lång tid av folkbildning och skapande där vävning har funnits med som inslag i utbildningen från början. Estetlinjen på skolan startade för 50 år sen. I dag har textilutbildningen sin inriktning på textil konst och formgivning med syfte att utveckla den konstnärliga och hantverksmässiga förmågan. Textiltryck och vävning är de två huvudteknikerna i utbildningen som är tvåårig. Lärare på Textil är Josabet Werkmäster och Ulrika Thune

www.ostragreviefolkhogskola.com