Fortsättning i textiltryck 8-10 april

Mönstertryck på textil.
Kursen är öppen för Dig som redan har lärt dig grunderna och har baskunskaper i textiltryck. Du behärskar schablontillverkning, tryckteknik och färgblandning.
Denna fortsättningskurs är inriktad på att du ska lära dig rita och anpassa din bild till ett rapporterat mönster. Har du tryckt en del tidigare, får du här möjlighet att trycka ett tyg med rapporterat mönster. Du lär dig rita och anpassa din mönsteridé till rapport-tryck och hur du förbereder ramen och bordet på rätt sätt för att få mönsterpassning. Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med rapport-tryck.
Efter genomgången kurs har du grundläggande kunskaper för att utveckla dina färdigheter i textiltryck och arbeta med tryck i mindre skala. Du kan också söka medlemskap i Textiltryck Malmö efter genomgången kurs.
Tid: Fredag kväll samt lördag och söndag den 8 ,9 och 10/4 – 2020.
Plats: Textiltryck Malmö, Korsgatan 6. Kostnad: 3500:-
Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.
Kurstart: Fredagen 8/4 kl. 17.00 – 20.00.
Vi börjar med en workshop i att rapportera mönster och lär oss hur man går tillväga för att skapa en mönsterrapport. Vi lägger fotoemulsion på våra tryckramar med inför helgens fortsatta arbete.
Lördag 9/4 kl. 10.00 – 17.00. och söndag 10/4 kl. 10.00 – 16.30.
Vi arbetar vidare med att färdigställa våra mönster och gör original för belysning. Vi belyser fotoschabloner, förbereder bordet för tryck, och gör provtryck. Vi diskuterar färgval och blandar färg och trycker våra mönster på 150 cm bredd. Genomgångar i grupp men också individuell handledning.
I kursen ingår bl.a fotoemulsion, färg och tyg för provtryck. Tyg finns att köpa på plats, men det går även bra att ta med eget tyg (bomull eller linne). Tyget ska vara tvättat och struket så att all appretur är borta ur tyget. Detta för att undvika blödande färger. Tag också med egna penslar och tuschpennor (svart), tuschpennan ska vara “permanent” dvs.
vattenfast, gärna både fin, medium och bred, egen sax, maskeringstejp och skyddskläder, te.x rock eller förkläde. Bra skor är också bra att ta med. Golvet är hårt.
Anmälan och betalning görs via https://textiltryckmalmo.bigcartel.com
som du hittar på vår hemsida: www.textiltryckmalmo.se under fliken kursanmälan.
Vi vill ha din anmälan senast den 28 mars. För att kunna dra igång kursen måste vi vara minst 6 deltagare. OBS! Om du av någon anledning inte kan delta och avanmäler dig efter den 3 april kan vi tyvärr inte återbetala kursavgiften. OBS! Skulle kursen inte bli fulltecknad meddelar vi Dig och du får då tillbaka kursavgiften.
Kontaktpersoner: Dyveke Zadig 0709-40 61 75 mail@zadigart.se
Margareta Heijkenskjöld Holmgren 0703-50 94 99
margaretaholmgrenstudio@gmail.com
Varmt välkommen!
Textiltryck Malmö