Collective Craft – Textiltryck Malmö 40 år!

Vernissage med tårtkalas fredagen 15 september 17.00-20.00 på Form/Design Center, Malmö.
Invigningstal av ordförande Karin Olu Lindgård 17.30

2023 fyller den konstnärsdrivna textilverkstaden Textiltryck Malmö 40 år! Detta firas med en kuraterad samlingsutställning på Form/Design Center med verk producerade på verkstaden, av verkstadens medlemmar, under de gångna 40 åren.

Collective Craft är en utställning med nutida såväl som äldre verk som tar med besökaren på visuell tidsresa genom Textiltryck Malmös historia. Vi får se verk från de årtionden som passerat och kanske kan vi upptäcka beröringspunkter mellan verk från olika epoker?

Under 40 år har Textiltryck Malmö arbetat för att ge textilkonst, design och hantverk en stärkt position och genom denna retrospektiv utställning understryka den viktiga roll Textiltryck Malmö haft och fortfarande har för textil konst, form och konsthantverk.Konstnärernas Kollektivverkstad Textiltryck Malmö som förkortas Textiltryck Malmö är en ideell förening vars syfte är att erbjuda yrkesverk­samma konstnärer, konsthantverkare och formgivare arbetsytor och teknisk utrustning för framställning av i huvudsak textilt präglade konstverk.

Textiltryck Malmö bildades 1983 och drivs idag med stöd av Malmö stad och Region Skåne. Textiltryck Malmö är en konstnärsstyrd medlemsorganisation med ca 50 anslutna konstnärer och formgivare. Varmt välkomna

Vernissage 15/9, 17.00-20.00
Utställningen visas sen 16/9-12/11-23