BASKURS 7-9 OKTOBER

Kursen är öppen för Dig som vill lära dig grunderna i textiltryck.

ANMÄLAN SKER VIA VÅR WEBSHOP
Tid: Fredag kväll samt lördag och söndag den 7, 8 och 9/10 – 2022.


Plats: KKV-Textiltryck Malmö, Korsgatan 6. Kostnad: 3250:-
Vi vänder oss till dig som har baskunskaper inom bild och form och som vill skapa möjligheter att arbeta med ett konstnärligt uttryck genom textiltryckets olika möjligheter. Arbetar du som pedagog med barn, eller inom vården är kursen dessutom en positiv kompetensutveckling. Har du tryckt en del tidigare, finns här möjlighet att repetera dina kunskaper och komma igång igen. Du får insikt i hur du kan arbeta med dina mönsteridéer och hur du bäst förbereder dina mönster för tryck. Vi framställer tryckschabloner för eget arbete under helgen. Kursen är inriktad på materiallära, tryckteknik, och schablonframställning. Du får lära dig alla förberedande moment för att sedan kunna arbeta med tryck. Vi lär oss att skära schabloner i folie, tillverka fotoschabloner, vilka tyger och färger som lämpar sig för tryck, allmän materialkunskap, tryckförberedelser på tryckbordet och vikten av provtryck. Efter genomgången kurs har du grundläggande kunskaper för att utveckla dina färdigheter i
textiltryck och arbeta med tryck i mindre skala. Kursledare är Margareta Heijkenskjöld Holmgren och Dyveke Zadig som har mångårig erfarenhet inom textiltryck och formgivning.
Kursen hålls på svenska.

Kurstart:Fredagen 7/10 kl.17.00 – 20.00. på KKV-Textiltryck Malmö. Vi börjar med att titta på verkstadens funktioner och utrustning. Vi går igenom olika sätt att arbeta med original, och förbereder helgens kommande arbete.

Lördag 8/10 kl.10.00 – 17.00, och söndag 9/10 kl.10.00 – 16.00.
Vi arbetar med att förbereda schabloner, utveckla mönsterideér, belysa fotoschabloner, förbereda trycken, blanda färg och gå igenom olika tygers egenskaper. Vi tittar på textiltryckfärger, trycktekniker m.m. och gör provtryck av egna motiv. Individuell handledning och genomgångar i grupp.

Vi vill ha din anmälan senast den 23 september. För att kunna dra igång kursen måste vi vara minst 8 deltagare. OBS! Om du av någon anledning inte kan delta och avanmäler dig efter den 3 okt kan vi tyvärr inte återbetala kursavgiften.

Kontaktpersoner: Margareta Heijkenskjöld Holmgren 0703-50 94 99 margaretaholmgrenstudio@gmail.com
Dyveke Zadig 0709-40 61 75 mail@zadigart.se